Om Jakob Rubin

Jakob Rubin

Journalist, redaktør, forfatter, kommunikationsrådgiver, foredragsholder, korrespondent og Latinamerika-kender.

Jeg er et ord- og skrivemenneske og betragter mig som energisk, nysgerrig, ofte i tvivl, helst på vej et sted hen, kritisk, krævende, berejst og med gode sociale kompetencer.

Jeg har boet i Brasilien i ti år og er kommet i landet, siden jeg var 21 år, og Brasilien var et militærdiktatur.

Jeg har arbejdet i 18 år som journalist på Danmarks største dagblade med stort set alle journalistiske genrer. Skulle jeg typebestemme mig selv, er jeg menneskejournalist. Mit drive er mennesker. Min ambition at formidle, så modtageren engageres og får både oplevelse og indlevelse.

Som korrespondent for Jyllands-Posten fra 1994-2003 dækkede jeg Latinamerika i en tid med store omvæltninger. Jeg har foretaget 200 rejser i Syd- og Mellemamerika og afholder kurser og foredrag om Brasilien for erhvervslivet, journalister, skoleelever, turister og andre videbegærlige.

I dag benyttes jeg som Brasiliens-ekspert af Danmarks Radio og TV2 og har skrevet den nye version af Turen Går Til Brasilien for Politikens Forlag.

Jeg er vokset op i Nordsjælland. Som dreng samlede jeg på bøger og lærte at holde af flotte formuleringer. En tekst fungerer, når den er afvekslende, indholdsrig og pirrende. Når den har rytme, fremdrift, den rette dosis ordbilleder og et budskab.

Ord rammer, når både hjerte og hjerne aktiveres.

Vil du vide mere om mig, se mit CV eller min LinkedIn-profil